Informatii Utile
» 28 August 2018
Rata şomajului (...)

» 01 January 2017
Informare si consiliere (...)

» 01 January 2017
Medierea muncii (...)

» 01 January 2016
Sanctiuni pentru agenti economici (...)

<< inapoi       inainte >>

In acest context Agentia Judeteana pentru Ocupare a Fortei de Munca Hunedoara actioneaza pentru reducerea somajului si stimularea accesului pe piata muncii a persoanelor neocupate.

Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca pune accentul pe masurile active de combatere a somajului, marcand o noua etapa de dezvoltare a serviciilor publice de ocupare.

Activitatea Agentiei se desfasoara la sediul central din muncipiul Deva, prin cele 12 unitati teritoriale situate in principalele localitati ale judetului: Deva, Hunedoara, Brad, Petrosani, Simeria, Orastie, Ilia, Hateg, Calan, Petrila, Lupeni, Vulcan . In subordinea agentiei functioneaza si doua centre de de formare profesionala a adulilor din Deva si Petrosani.
Serviciile Agentiei se adreseaza atat persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, cat si angajatorilor care creaza locuri de munca.

INFORMAREA  SI CONSILIERE PROFESIONALA reprezinta un ansamblu de servicii constand in

*furnizarea de informati privind piata muncii si evolutia ocupatiilor;
*evaluarea si autoevaluarea personalitatii in vederea orientarii profesionale;
*instruirea in metode si tehnici de cautare a unui loc de munca.

MEDIEREA  MUNCII  constituie serviciul de punere in legatura a angajatorilor cu persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, in vederea stabilirii de raporturi de munca sau de serviciu.
Agentia Judeteana pentru ocuparea fortei de munca Hunedoara organizeaza lunar burse generale ale locurilor de munca, facilitand contactul direct al angajatorilor cu persoanele care solicita un loc de munca. Sunt  organizate si burse adresate anumitor grupuri tinta: femei, absolventi ai unor institutii de invatamant, persoane cu dizabilitati, persoane peste 45 de ani sau etnici romi.
Serviciile de mediere sun oferite si prin intermediul internetului, persoanele interesate au acces la baza de date a agentiilor de ocupare din toata tara accesand portalul www.anofm.ro.

Agentia a pus la dispozitia somerilor un serviciu telefonic de mediere a muncii, prin intermediul caruia sunt furnizate informatii referitoare la locurile de munca vacante comunicate de angajatori.
Agentia teritoriala asigura gratuit calificarea somerilor, organizand cursuri in cele doua centre de formare profesionala proprii din Deva si Petrosani, precum si in colaborare cu furnizori privati de servicii de formare profesionala. Persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca li se ofera astfel posibilitatea dobandirii cunostintelor teoretice si practice, specifice unei noi meserii care sa mareasca sansele ocuparii unui loc de munca.

1 2 3 4 5

Noutati
» 16 October 2018
Concurs pentru ocuparea a 37 posturi de asistent social (...)

» 11 May 2018
Drepturile absolvenţilor privind indemnizaţia de şomaj (...)

» 01 January 2018
Salariul de baza minim brut pe tara garantat (...)
Evenimente
» 21 November 2018
In data de 03.12.2018 se organizeaza BURSA LOCURILOR DE MUNCA pentru persoane cu dizabilitati (...)

» 10 October 2018
In data de 19.10.2018 se organizeaza BURSA LOCURILOR DE MUNCA pentru absolventi (...)

» 09 December 2016
Ziua portilor deschise (...)