Informatii Utile
» 28 August 2018
Rata şomajului (...)

» 01 January 2017
Informare si consiliere (...)

» 01 January 2017
Medierea muncii (...)

» 01 January 2016
Sanctiuni pentru agenti economici (...)

<< inapoi       inainte >>

Agentia este autorizata sa califice someri  prin centrele de formare proprii, numarul acestora crescand in mod constant.  Calificarea in industria constructiilor si a materialelor de constructii, industria usoara, tehnologia informatiei si a serviciilor asigura practicantilor venituri salariale decente sau posibilitatea demararii unei afaceri sau a unei activitati independente.

 

Consultanta pentru inceperea unei afaceri se acorda, la cere, persoanelor in cautarea unui loc de munca, sub forma de servicii juridice, de marketing, financiare si tehnici eficiente de management si alte servicii de consultanta.

COMPLETAREA VENITURILOR SALARIALE :

Somerii sunt incurajati sa ocupe un loc de munca, in perioada acordarii ajutoarelor banesti de la Bugetul asigurarilor pentru somaj prin completarea veniturilor salariale obtinute cu o suma reprezentand 30 % din indemnizatia de somaj la care ar mai fi avut dreptul.

Absolventii institutiilor de invatamant care se angajeaza  pentru o perioada mai mare de 12 luni, beneficiaza, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de o prima de insertie in cuantum de 1500 de lei.

Somerii inregistrati in evidentele agentiei pentru o perioada mai mare de 30 zile, care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj, beneficiaza de o prima de activare, neimpozabila in valoare de 1000 de lei in situatia in care se incadreaza in munca cu norma intreaga pentru o perioada mai mare de 3 luni.

STIMULAREA MOBILITATII FORTEI DE MUNCA 

persoanele inregistrate ca someri, care se incadreaza in munca potrivit legii, intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 15 km fata de localitatea de domiciliu sau resedinta, beneficiaza de o prima de incadrare de 0.5 lei/km, in limita a maxim 55 de km zilnic, proportional cu zilele efectiv lucrate pentru o perioada de maxim 12 luni.

 

Persoanele inregistrate ca someri, care se incadreaza in munca potrivit legii,intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 km fata de localitatea de domiciliu sau resedinta si isi stabilesc domiciliul sau resedinta in localitatea respectiva sau in localitatile invecinate beneficiaza de o prima de instalare neimpozabila, destinata asigurarii cheltuielilor pentru locuire si, dupa caz, pentru reintregirea familiei.

 

Cuantumul primei de instalare variaza intre 12.500 de lei in cazul persoanelor singure şi 15.500 de lei in cazul somerului insotit de toti membri familiei. De asemenea, in cazul in care ambii soti indeplinesc conditiile de acordare, unul va primi cuantumul de 12.500 de lei iar celalalt 3.500 de lei.

In cazul in care angajatorul asigura locuinta de serviciu, ori suporta cheltuielile din fonduri proprii sau ale bugetelor publice cuantumul primei de instalare va fi de 3.500 de lei pentru persoana singura, 6.500 de lei pentru somerul insotit de membrii familiei si de cate 3.500 de lei pentru fiecare sot in situatia in care ambii indeplinesc conditiile de acordare.

Prima de instalare se acorda si persoanelor de cetatenie romana care si-au exercitat pe o perioada de cel putn 36 de luni dreptul de libera circulatie al lucratorilor in spatiul UE si SEE.

Stimularea mobilitatii fortei de munca prin acordarea primei de incadrare sau prima de instalare se acorda persoanelor care au domiciliul sau resedinta ori isi stabilesc noul domiciliu sau noua resedinta in zonele prevazute in Planul National de Mobilitate.

Prima de relocare se acorda somerilor care se angajeaza la cel putin 50 km de casa in cuantum  lunar de maximum 900 de lei, reprezentand 75% din contravaloarea cheltuielilor cu chiria si/sau utilitatile . Somerii trebuie sa semneze un contract de munca cu norma intreaga pentru cel puțin un an de zile, sa se mute efectiv in localitatea unde se afla locul de munca si sa nu aiba mai mult de 5.000 de lei venit lunar net (impreuna sau si cu sotia, eventual copiii).

1 2 3 4 5

Noutati
» 16 October 2018
Concurs pentru ocuparea a 37 posturi de asistent social (...)

» 11 May 2018
Drepturile absolvenţilor privind indemnizaţia de şomaj (...)

» 01 January 2018
Salariul de baza minim brut pe tara garantat (...)
Evenimente
» 21 November 2018
In data de 03.12.2018 se organizeaza BURSA LOCURILOR DE MUNCA pentru persoane cu dizabilitati (...)

» 10 October 2018
In data de 19.10.2018 se organizeaza BURSA LOCURILOR DE MUNCA pentru absolventi (...)

» 09 December 2016
Ziua portilor deschise (...)