Informatii Utile
» 28 August 2018
Rata şomajului (...)

» 01 January 2017
Informare si consiliere (...)

» 01 January 2017
Medierea muncii (...)

» 01 January 2016
Sanctiuni pentru agenti economici (...)
alege / choose
 

AGENTIA JUDETEANA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA HUNEDOARA


Negat de statisticile oficiale ale regimului comunist somajul s-a dovedit a fi unul din primele efecte ale restructurarii economiei in perioada anilor 90. Primele servicii publice de ocupare se dezvolta treptat, diversificand masurile de combatere a somajului si programele de ocupare pe care le derulau.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Hunedoara are sediul in Deva, P-ta Unirii, nr.2. Este o institutie publica de interes judetean, cu personalitate juridica si este subordonata Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca.
Agentia actioneaza in scopul cresterii sanselor de ocupare ale hunedorenilor, intr-un climat economic, social si geografic puternic particularizat.

Localizat in partea central-vestica a Romaniei, Judetul Hunedoara are un relief predominant muntos cu zone  depresionare in care se dezvolta importante centre urbane: Deva, Hunedoara, Hateg, Petrosani, Simeria si Brad.
Prezenta unor resurse minerale determina inca de acum 2000 de ani aparitia unor exploatari miniere, extragandu-se cu precadere minereuri feroase si neferoase. Economia zonei creste organic, orientandu-se si spre prelucrarea lemnului, agricultura si constructii.

In secolul XX, se dezvolta puternic industria extractiva si metalurgica inregistrandu-se un fenomen de migrare a fortei de munca calificate spre centrele urbane unde functionau mari intreprinderi de stat: combinatele siderurgice de la Hunedoara si Calan, exploatarile carbonifere din Valea Jiului, exploatarile minereurilor feroase si neferoase, termocentralele Mintia si Paroseni.
Restructurarea economiei judetului  in anii 1990, genereaza somaj, reducerile de personal fiind determinate de retehnologizarea unor intreprinderi, fie de inchiderea celor neperformante. Declinul fortei de munca ocupate in industria hunedoreana este vizibil, aceasta scazand cu aproape 50% in intervalul 1995-2003.

Posibilitatile de angajare ale persoanelor disponibilizate fiind reduse datorita faptului ca investitiile private nu aveau inca amploarea necesara preluarii acestui excedent de forta de munca. Pregatirea profesionala axata in principal pe nevoile industriei extractive si metalurgice nu mai corespundea, cererii tot mai mari de personal  calificat in diverse domenii venita din partea investitorilor privati.

1 2 3 4 5
Noutati
» 16 October 2018
Concurs pentru ocuparea a 37 posturi de asistent social (...)

» 11 May 2018
Drepturile absolvenţilor privind indemnizaţia de şomaj (...)

» 01 January 2018
Salariul de baza minim brut pe tara garantat (...)
Evenimente
» 21 November 2018
In data de 03.12.2018 se organizeaza BURSA LOCURILOR DE MUNCA pentru persoane cu dizabilitati (...)

» 10 October 2018
In data de 19.10.2018 se organizeaza BURSA LOCURILOR DE MUNCA pentru absolventi (...)

» 09 December 2016
Ziua portilor deschise (...)